fbpx
Menu Sluiten

Stop het gedoe bij de Pas

Er is veel onenigheid over het gebruik van het Heesche gemeenschapshuis de Pas. Dat terwijl nog niet zo lang geleden juist de opdracht is gegeven om dat te gaan verbeteren.

Inmiddels heeft een van de grootste verenigingen van Bernheze zelfs aangekondigd te vertrekken en voor bepaalde activiteiten haar heil te zoeken buiten Heesch.

Dat draagt absoluut niet bij aan ons gezamenlijke doel om van de Pas een kloppend, actief en goed gevuld cultureel centrum voor Heesch te maken. Een uiterst ongewenste situatie is ontstaan. 

Het kan en mag niet zo zijn dat onze inwoners door gedoe naar een andere plek voor hun activiteiten moeten gaan zoeken. Een gemeenschapshuis hoort een plek te zijn waar inwoners zich welkom voelen om elkaar te ontmoeten en activiteiten te organiseren.

Progressief Bernheze wil dan ook dat alles op alles gezet wordt om het gedoe te stoppen. Er moet gewerkt worden aan een sterk cultureel centrum in Heesch. De gemeente moet de handschoen oppakken en de regie nemen.

In de raadsvergadering van donderdag 10 maart is op initiatief van Progressief Bernheze een debat gevoerd over de ontstane situatie. Progressief Bernheze wil dat het gedoe rond de Pas stopt. Er moet een stevig toekomstplan gemaakt worden, zodat de Pas een huiskamer wordt waar Heeschenaren en Heesche verenigingen zich thuis voelen. De gemeente moet en kan daar een rol in spelen.