fbpx
Menu Sluiten

Onze kandidaten

In 2022 kiezen de inwoners van Bernheze een nieuwe gemeenteraad. Met deze kandidaten willen wij Bernheze in de nieuwe raadsperiode groener en gezonder maken.

Ellen Neelen

Ellen Neelen

#1, lijsttrekker, Heesch

Met een helder hoofd en een warm hart, is de lijfspreuk van Ellen. Geboren en getogen in Heesch, draagt ze de samenleving van Heesch een warm hart toe. Al vanaf jeugdige leeftijd is ze actief in de gemeenschap. Begonnen in het jeugdwerk waar ze jaren actief is geweest in Soos Oltwello en Zaal 3. Daarna is ze vele jaren vrijwilliger geweest in de Petrus Emmausparochie. En nu al bijna 8 jaar actief voor Progressief Bernheze. <br /><br /> Eerst als burgerlid in de commissie Maatschappelijke zaken en daarna gemeenteraadslid en fractievoorzitter. Ellen zou de politiek en de gemeenteraad graag wat dichter bij de inwoners brengen en de plannen voor de gemeente samen met inwoners maken. <br /><br /> In het dagelijks leven werkt ze als beleidsadviseur voor de gemeente Oss. Ze is getrouwd met Marco en heeft drie (al volwassen) kinderen. In haar vrijetijd is ze graag buiten bezig in de tuin of lange wandelingen en fietstochten maken. Ze speelt piano, zingt in een koor en is ook regelmatig nog op de tennisbaan te vinden, Kortom voor Ellen zitten er te weinig dagen in een week….

Jesse Jansen

Jesse Jansen

#2, lijsttrekker, Heesch

Vlug van geest en niet bepaald een stilzitter. Jesse is een kei in organiseren en netwerken. Zijn enthousiasme voor de lokale politiek werkt aanstekelijk en hij is goed in het helder verwoorden van onze standpunten en ambities. <br /><br /> Op 25-jarige leeftijd heeft hij al een grote stapel politieke ervaring. Bijna vier jaar gemeenteraadslid voor Progressief Bernheze en daarvoor vier jaar commissielid bestuur en ruimtelijke zaken. Op zijn 17e was hij het jongste kandidaat-raadslid in Bernheze en nu op zijn 25e is hij het jongste raadslid. Al zou hij dat graag anders zien. Die politieke ervaring reikt trouwens tot in de Eerste Kamer, waar hij werkt als fractiemedewerker voor de PvdA. <br /><br /> Jesse is geboren en getogen in Heesch en woont er samen met Jasmijn. In Heesch kennen sommige mensen Jesses opa nog, die gemeenteraadslid was en oprichter van Dorpsbelang Heesch. <br /><br /> De sportzaal van de Heesche badminton Vereniging is misschien wel zijn allerfavorietste plek in Bernheze. En als hij soms nog wat tijd over heeft, maakt hij muziek, gamet hij en leest hij biografieën over dictators. <br /><br />

Kelly Baarslag

Kelly Baarslag

#3, Heesch

Als lid van de debatclub op de middelbare school wist Kelly al: als je wilt dat er iets verandert, moet je zelf in actie komen. Haar droom is om ooit burgemeester te worden, en fractielid zijn is daarvoor een goed begin. Dat gemeentepolitiek zo concreet is - elke bewoner heeft er dagelijks mee te maken – is voor haar een stimulans. Ze is commissielid Ruimtelijke Zaken voor Progressief Bernheze en werpt haar scherpe blik op alles van wonen tot omgevingswetten. Kelly is een aanpakker, die de soms nogal abstracte politieke taal heel goed weet om te zetten in praktische actiepunten. <br /><br /> Lokale thema’s als het schoonhouden van de gemeente en de dorpse karakters en leefbaarheid behouden, staan bij Kelly hoog op de agenda. Als vrijwilliger helpt ze bij het groenonderhoud van het kinderveldje op de Heesche begraafplaats, waar vaak bijzondere gesprekken ontstaan. Ook is ze vrijwilliger bij zorgcentrum Heelwijk. <br /><br /> Kelly werkt bij BrabantZorg als veiligheidsadviseur en heeft sociale politieke filosofie en religiewetenschappen gestudeerd. Ze woont in Heesch met haar vriend Brent en hond Bailey. <br /><br />

Esther van Voorden

De realisatie dat ageren pas tot oplossingen leidt als er actie tegen apathie, gedrevenheid en betrokkenheid tegenover staat, dreven Esther de politiek in, waar onderwerpen als dierexploitatie, het klimaat en ‘ecocentrisme’ haar voeden: de onderwerpen waar Esther zich voor Progressief Bernheze op ruimtelijk gebied graag voor in wil blijven zetten. <br /><br /> Inspiratie en voorbeelden haalt ze uit haar bestuurswerk voor de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en haar directe omgeving, waar zij, ook als commissielid Ruimtelijke Zaken voor Progressief Bernheze, kritisch naar kijkt en naar verbetering zoekt. <br /><br /> Het liefst verblijft Esther op haar eigen erf met een kop thee, haar man en hun vierbenige huisgenoten, uitkijkend op bosschages, zonsondergangen en vergezichten, precies de reden om hier vier jaar geleden naar toe te verhuizen om buiten in vrijheid te wonen en in de toekomst van haar in aanleg zijnde eetbare bostuin te kunnen leven, omringd door mooie dingen.

Bellinda van den Helm

Op de bres voor armoede, maatschappelijke problemen en gelijkheid. Als kind uit een rood nest is het haar tweede natuur. Bellinda heeft een hoop politieke en bestuurservaring. Zo is ze voormalig voorzitter van COC Noordoost-Brabant en van de hockeyclub en was ze gemeenteraadslid voor Progressief Bernheze. Momenteel is ze ons commissielid sociaal domein. Bellinda is benaderbaar, kundig en vasthoudend. Een bevlogen belangenbehartiger. <br /><br /> Als docent laboratoriumtechniek op De Leijgraaf is ze naast haar lessen ook betrokken bij ‘internationalisation at home’ waarbij leerlingen interculturele ervaringen opdoen en is ze voorzitter van de ondernemingsraad. <br /><br /> Als Heesche pur sang woont ze hier met veel plezier, samen met haar vrouw Renée. In haar vrije tijd kajakt ze, zet ze zich als erelid nog steeds in voor de hockeyclub, puzzelt ze graag en houdt ze van lekker eten.

Katja Brooijmans

Katja Brooijmans

#6, Heeswijk-Dinther

Hoog werktempo, hoge output, dat is Katja. Structuur aanbrengen in complexe onderwerpen is haar niet vreemd. Met haar jarenlange inzet voor de Heeswijkse fanfare, kunstbeleving en ontmoeting is ze een bekend gezicht in onze gemeente. <br /><br /> Onderwerpen als ongelijke kansen, asociaal gedrag en het moeizame functioneren van het ambtelijk apparaat deden haar besluiten lid van Progressief Bernheze te worden. Ze laat zich graag inspireren door wakkere mensen als schrijver-historicus Rutger Bregman, maar ook door programma’s als het Filosofisch Kwintet en Buitenhof. Naast Katja’s vele (bestuurlijke) vrijwilligerswerk, werkt zij als beleidsmedewerker bij de gemeente Oss. <br /><br /> Voor Progressief Bernheze heeft ze interesse in een bestuursfunctie en binnen onze partij voelt ze zich met name betrokken bij kunst en cultuur, allerlei maatschappelijke zaken en natuurlijk Heeswijk-Dinther. <br /><br /> Als Bredase is Katja goed geïntegreerd in Bernheze en woont ze al 20 jaar in Dinther met René. In haar vrije tijd houdt ze van lekker eten, het gezellige dorpsgebeuren, de cafés en restaurants, van wandelen en fietsen en natuurlijk heel erg van muziek.

Elle van den Bogaart

Elle van den Bogaart

#7, Nistelrode

Met haar kleine postuur, grote babbel en vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging Prinses Irene is Elle in Nistelrode een bekend gezicht. Vóór corona toesloeg, kenden veel dorpsgenoten haar als vaak de laatste nog in de kroeg en ’s morgens weer de eerste die op het veld stond. <br /><br /> Als DWARS-jongere kwam ze via Groen Links bij Progressief Bernheze terecht. Een belangrijk thema voor Elle is kansengelijkheid en ze heeft veel bewondering voor sterk aanwezige vrouwen in de politiek. <br /><br /> Als dochter van twee maatschappelijk betrokken ouders heeft Elle van huis uit meegekregen dat het belangrijk is dat je zelf je steentje bijdraagt in de gemeenschap en dat roepen vanaf de zijlijn niet genoeg is. <br /><br /> Elle heeft een achtergrond in personeel en arbeid (MSc.) en is werkzaam bij een Brabants marketing automation bedrijf. Verder is Elle een fanatieke pubquizer, kan ze lastig stilzitten op vakantie en kleurt haar hart Prinses Irene-oranje. Momenteel is haar agenda ook gevuld met een nieuwe woning, die ze samen met haar vriend Jeroen en haar familie aan het bouwen is in Bernheze.

Helen Potters

Helen Potters

#8, Vorstenbosch

De gemeente vergroenen en natuurontwikkeling zijn voor Helen de belangrijkste politieke thema’s. En omdat Progressief Bernheze zich daarvoor hard maakt in de gemeente, is ze bij deze partij op haar plek. <br /><br /> Als geboren Dintherse is zij na lang omzwerven sinds 3 jaar weer terug in de gemeente en woont bij de Bedaf in Vorstenbosch. Een voormalige paardenbak en braakliggend terreintje transformeert ze samen met haar gezin in een natuurtuin. Ze verdiept zich in biodiversiteit en duurzaamheid. In het dagelijks leven werkt Helen als vertaler en tekstschrijver. Ze leest en wandelt veel, is fotografie- en filmliefhebber en drinkt sloten Earl Grey. <br /><br /> Aangezien haar vaders wortels bij de Kilsdonkse Molen liggen, is dat voor haar een speciale plek in de gemeente Bernheze, maar ook in de Bedaf en Maashorst is ze vaak te vinden. Na jaren in Schotland te hebben gewoond, heeft dat land een bijzondere plaats in haar leven en ze komt er nog steeds vaak.

Kitty van Rooij

Kitty is sterk betrokken bij haar medemens en de natuur. Ze woont sinds zes jaar in Heesch, waar ze naartoe verhuisde voor de liefde. Ze is een nieuwkomer bij Progressief Bernheze, voor iemand met een groen, links hart (zoals ze zelf zegt) een vanzelfsprekende keuze. Met name het uitbreidingsplan van de golfbaan in Nistelrode, De chaos rond Heesch-West en De Pas waren voor Kitty redenen om zich aan te sluiten. <br /><br /> Toegankelijkheid en gezondheid zijn onderwerpen waar Kitty dagelijks mee te maken heeft, zowel in haar werk als medisch fitnessinstructeur als in haar vrijwilligerswerk bij Integraal Platform Gehandicaptenbelangen in Bernheze. Ze maakt zich hard voor gelijke kansen en gezonde keuzes. <br /><br /> Kitty twittert om haar politieke stem te laten horen. Ze houdt erg van wandelen, struinen over de zandpaden in de Donzel en het wijstgebied, gaat graag op pad met man Eric en de kleinkindjes, is een taalpurist en heel handig met de haaknaald en fotocamera.

Maria van Beusekom

Maria van Beusekom

#10, Heeswijk-Dinther

Als penningmeester en waarnemend secretaris van het bestuur van Progressief Bernheze is de Dintherse Maria een gewaardeerd teamlid. Al vanaf het begin van onze partij is ze actief betrokken. Ze herkent in de huidige tijd overeenkomsten met de periode die zij zelf als jonge vrouw in de beginjaren 80 tegenkwam, zoals de woningnood en ingrijpende bezuinigingen. Na haar opleiding aan de sociale academie werkte ze lange tijd bij de werkgelegenheidsorganisatie PSW en was ze als vrijwilliger actief bij het ombudswerk van de PvdA. <br /><br /> Nu ze met pensioen is, werkt Maria als mantelzorger, en toegankelijkheid tot goede zorg is dan ook een belangrijk politiek thema voor haar. <br /><br /> Maria is maatschappelijk geëngageerd en heeft een sociaal gezicht, zowel politiek als in haar directe omgeving. Ze houdt van bijzondere reizen maken. Zo reisde ze eens met de Trans-Siberische Expres. Ze doet aan oosters dansen en schildert graag. Landelijke politici die haar inspireren zijn Attje Kuiken en Ahmed Aboutaleb.

Frank Geenen

Frank Geenen

#11, Vorstenbosch
Jeroen Bos

Jeroen Bos

#12, Heesch
Ton Groote Schaarsberg

Ton Groote Schaarsberg

#13, Heeswijk-Dinther
Clemens Geenen

Clemens Geenen

#14, Vorstenbosch
Wim van der Heijden

Wim van der Heijden

#15, Heeswijk-Dinther
16. Jenny Brachel, Heesch
17. Ditmar van Grinsven, Heeswijk-Dinther
18. Marna van Hoof, Vorstenbosch
19. Steven Geurts, Heeswijk-Dinther
20. Fred Eijkman, Heesch
21. Clemence Eijkman-Verlaak, Heesch
22. Jos Bongers, Nistelrode
23. Henk Buiks, Heesch
24. José van der Heijden-van den Berg, Heeswijk-Dinther
25. Bert Timmers, Heeswijk-Dinther
26. Agnes Vissers, Heeswijk-Dinther
27. Frans Verputten, Heeswijk-Dinther
28. Henk Ullenbroeck, Heesch
29. Annie van der Ven, Heeswijk-Dinther
30. Feisal Osman Abou, Heesch

Blijf op de hoogte!