fbpx
Menu Sluiten

Zomerse buien

De afgelopen weken hebben we kunnen genieten van aanhoudend mooi weer. Hoge temperaturen en veel dagen met geen wolkje aan de lucht. Ook zien we meer en hevigere regenval waarna de temperaturen weer omhoog schieten. Wat doen we eraan?

Het lijkt haast wel een beetje op vakantie met deze hoge temperaturen. Toch schuilt er in deze aanhoudende warmte ook een uitdaging voor de toekomst. Door de vaker voorkomende hevige regenval moeten we onze dorpen en buitengebied zo inrichten dat ze om kunnen gaan met al dat water. Door plekken, als dorspleinen, in te richten met een dubbelfunctie als waterberging kunnen we de druk op het riool verminderen. Hierdoor verkleinen we de kans op overstromingen.

Ook moeten we nadenken over de hitte die dit nieuwe klimaat met zich meebrengt. Zo moeten we ervoor zorgen dat er genoeg schaduw is om de hittestress te beperken. Groen in de wijken speelt hierbij een grote rol, vooral bomen kunnen van grote waarde zijn. Wat Progressief Bernheze betreft grijpen we de komende jaren aan om onze dorpen leefbaar te houden. Door ze zo in te richten dat we de uitdagingen van de toekomst aan kunnen. Iedereen wil toch kunnen genieten van deze mooie zomerse dagen?