fbpx
Menu Sluiten

Wij hebben er zin in!

Afgelopen donderdag zijn de nieuwe gemeenteraadsleden benoemd. Best bijzonder zo’n benoeming. Voor mij persoonlijk voelt het echt als een verantwoordelijkheid om de inwoners van onze gemeente te vertegenwoordigen. Aansluitend was er een duidingsdebat. In een duidingsdebat geven de raadsleden hun kijk op de verkiezingsuitslag. Ook kijken ze vooruit naar welke partijen misschien de coalitie gaan vormen. 

CDA en Lokaal zijn de grootste partijen. Daarom gaan zij, wat ons betreft, het voortouw nemen in het vormen van een nieuwe coalitie. Daarbij speelt Progressief Bernheze, in eerste instantie, geen grote rol. Wel hebben wij aangegeven dat we open staan voor samenwerking met alle partijen, mits die partijen bereid zijn afspraken te maken over thema’s die ons aan het hart liggen. Bijvoorbeeld de zorg, betaalbaar wonen en een gezonde leefomgeving. Ook hebben we gevraagd om wekelijks openbaar te maken hoe het met de onderhandelingen staat. Zodat inwoners weten wat er gebeurd.

Daarnaast vinden wij dat ook de Raad zelf moet veranderen. Er moet meer gediscussieerd en samengewerkt worden. Discussie is nodig om ervoor te zorgen dat voor- en nadelen goed worden afgewogen. Daarnaast zouden we een raadsprogramma kunnen opstellen. In een raadsprogramma geeft de raad aan waar zij de komende 4 jaar aan gaat werken. Dat leidt tot meer samenwerking binnen de gemeenteraad en dus tot betere resultaten voor onze dorpen. Daar hebben onze inwoners recht op!

Kom maar op met die verandering! Wij hebben er zin in!