fbpx
Menu Sluiten

Werk aan de winkel

Afgelopen donderdag is de gemeentebegroting goedgekeurd. Progressief Bernheze heeft hier de afgelopen weken in deze MooiBernhezeKrant al veel aandacht aan besteed. En terecht want het is voor onze gemeente een belangrijk document. Er staat in wat we de komende jaren gaan doen. En dat is nogal wat, hebben we afgelopen donderdag kunnen vaststellen. Er is werk aan de winkel….. 

Zo gaan we volgend jaar afspraken maken met de woningbouwvereniging zodat er meer betaalbare woningen gebouwd gaan worden. Voor Heesch West wordt een ontwerpbestemmingsplan gemaakt en wordt duidelijk wat voor soort bedrijven er komen. We gaan in het voorjaar een besluit nemen over de toekomst van gemeenschapshuis ‘De Pas’ en over de voortgang van de Maashorst. We gaan bespreken of en hoe we de Global Goals in onze gemeente een plek kunnen geven. We gaan één loket (integrale toegang) maken voor de vragen over de zorg. Én we gaan (eindelijk) een uitvoeringsagenda maken voor onze duurzaamheidsambitie: energieneutraal in 2030.

En bij al die onderwerpen gaan we meer aandacht geven aan communicatie en samenwerking met inwoners. Als het aan ons ligt, gaan we dit anders doen dan het afgelopen jaar. Beter luisteren, goed overleg en de échte dialoog opzoeken.

Wij, van Progressief Bernheze, zijn er blij mee. Het zijn allemaal onderwerpen die wij erg belangrijk vinden. We gaan onze stinkende best doen om het allemaal ook waar te maken, want het is nogal wat. Dat realiseren we ons. Werk aan de winkel dus!