fbpx
Menu Sluiten

Weer naar school

In de raadsvergadering van afgelopen donderdag heb ik, namens Progressief Bernheze, vragen gesteld over de achterstanden in het onderwijs door de coronacrisis. Wij maken ons namelijk zorgen over de achterstanden en dan vooral die van de kwetsbare kinderen. En we vragen ons af of we als gemeente iets kunnen, en zelfs moeten, doen om onze scholen, ouders of kinderen te helpen …

Ik heb zelf geen kinderen meer op de basisschool of het voortgezet onderwijs. Maar ik kan me zo voorstellen dat het een hele opgave is om thuisonderwijs te geven. Ik hoor het ook van collega’s en andere mensen om mij heen. Het is gewoon heel zwaar om alle ballen in de lucht te houden. En dan heb ik het nog niet over de situatie waarin ouders, om wat voor reden dan ook, niet in staat zijn om die begeleiding aan kinderen te geven.

8 februari gaan de basisscholen – waarschijnlijk – weer open. Maar dat is zeker geen reden om te denken dat het dan wel weer goed komt. Die achterstand is er. En wie zegt dat de basisscholen niet opnieuw weer moeten sluiten? Alle reden om in gesprek te gaan met scholen, ouders en andere belangrijk organisaties, zoals vluchtelingenwerk. Zijn er mogelijkheden om ze te steunen? Wat is daarvoor nodig? Heeft iemand slimme oplossingen of ideeën? Alle hulp is welkom, lijkt mij. Laat het ons weten, misschien kunnen we íets doen …?   

reactie@progressiefbernheze.nl