fbpx
Menu Sluiten

We moeten het samen doen

De afgelopen weken hebben maar liefst twee burgerinitiatieven de weg naar de gemeenteraad gevonden. En wàt voor een initiatieven! Volledig uitgewerkte plannen, verwoord door gepassioneerde inwoners van Bernheze; de gemeente mag zich gelukkig prijzen met zulke betrokken inwoners.

Toen de coronapandemie net zijn intrede in Nederland deed ontstonden er allerlei sociale initiatieven en ook de afgelopen weken hebben we weer mogen ervaren hoe sociaal onze gemeente is met diverse initiatieven voor vluchtelingen uit Oekraïne. Ik vind het geweldig dat we zo behulpzaam zijn in onze gemeente en ik kan alleen maar hopen dat dit ook na tijden van crisis zo blijft. Er zijn namelijk in het dagelijks leven altijd mensen die de hulp, zorg en warmte van een ander hard nodig hebben.

Gelukkig hebben we in onze gemeente veel stichtingen en individuen die zich hier al jaren dagelijks voor inzetten; weggeef-bibliotheken in voortuinen, kleding- en voedselinitiatieven voor minima, een rechtswinkel voor gratis juridisch advies, taalinitiatieven voor Bernhezenaren met een migratieachtergrond, en ga zo maar door. Tegen al deze mensen willen wij zeggen: jullie doen fantastisch werk!

Progressief Bernheze vindt deze burgerinitiatieven en welzijns- en

ouderenverenigingen ontzettend belangrijk voor het welzijn van, en de zorg voor onze

inwoners. Wij willen deze initiatieven optimaal stimuleren met kennis, kunde, netwerk en middelen en we zullen ons daar in de gemeenteraad hard voor blijven maken.