fbpx
Menu Sluiten

Wat mag het kosten?

Tekenfilm middagen, Peppie en Kokkie, Klukkluk en natuurlijk het biggenbal in de “Ronde Zaal”. Niets dan mooie jeugdherinneringen aan de Pas in Heesch. Zoals altijd moest het nieuwer, mooier, beter en vooral “multi-functioneel”. En na al die jaren gaat het alleen nog maar om geld.

Dat er iets moet gebeuren bij “de Pas” is wel duidelijk. Dat het in zomer en winter behoorlijk warm (om niet te zeggen heet) is in de meeste ruimten is een feit. Sinds de oplevering van het gebouw is het klimaatsysteem een drama. 

Wat ook een feit is, is dat de meeste ruimtes overdag leeg staan. De KBO is een grootverbruiker, maar ook zij hebben niet alle ruimtes nodig. Heel logisch ook dat er daarom nagedacht is over gedeeld gebruik door bibliotheek, “de Eijnderic en diverse verenigingen. 

Dat nadenken heeft tot nu toe twee ton gekost. Ik weet niet hoe het met uw huishoudpotje zit, maar als ik ergens twee ton aan uit moet geven, dan denk ik daar goed over na. Helaas is dat niet helemaal gelukt bij de gemeente. Er is veel nagedacht, maar er is nu nog vijfenvijftig duizend euro nodig om vragen te beantwoorden. Straks heeft iedere inwoner van Bernheze ruim 7 euro betaald om te onderzoeken wat er met “de Pas” moet gebeuren.

Progressief Bernheze draagt “de Pas” een warm hart toe maar zal ook kritisch blijven en kijken of “de Pas” ook voor de lange termijn een (betaalbaar) gemeenschapshuis kan zijn waar onze inwoners zich thuis voelen.