fbpx
Menu Sluiten

Wat gaan de wethouders doen?

In maart waren er gemeenteraadsverkiezingen. Na de verkiezingen gaan politieke partijen met elkaar in gesprek over wie een coalitie gaan vormen. In Bernheze hebben de politieke partijen CDA, Lokaal en SP besloten om samen te gaan werken. Afgelopen week presenteerden deze partijen hun plannen en wethouders aan de gemeenteraad.

Wie had gehoopt op een nieuw gemeentebestuur met een duidelijke koers, komt bedrogen uit. Als je de plannen van de partijen leest, kom je er maar moeilijk achter wat zij de komende jaren willen gaan doen voor onze inwoners en de dorpen. Echte koers en ambitie ontbreken nog. Dat terwijl de grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid, gelijkheid en wonen vragen om duidelijke antwoorden en snelle actie.

Gelukkig is er de komende maanden ruimte om de plannen aan te vullen en te verbeteren. Daar gaat Progressief Bernheze dan ook enthousiast mee aan de slag. Wij sturen de nieuwe wethouders graag op pad met ambitieuze groene, gezonde en sociale plannen. Dat betekent dat er wat ons betreft meer geïnvesteerd gaat worden in het bouwen van betaalbare huizen, dat er vaart gemaakt wordt met het gezonder maken van de landbouw en dat zorggeld beschikbaar blijft voor de zorg.