fbpx
Menu Sluiten

Waar ligt jouw steentje?

Je eigen steentje bijdragen, want ‘de maatschappij, dat ben jij’. Wie kent de campagne van SIRE niet? Allemaal willen we een betere wereld. Vaak denken we daarbij aan de toekomstige generaties, maar met de uitdagingen van nu (klimaat, gezondheid, veiligheid), komen we zelf ook in de problemen. Daar ligt een grote rol voor de overheid, maar vaak kun je – gelukkig – zelf ook in actie komen. Bijvoorbeeld door je oma te helpen met boodschappen doen, een tuintegel eruit wippen en groen planten, op de kinderen passen van je buren, je eigen afval sorteren, een sportteam coachen of gewoon wat geduld opbrengen in de supermarkt als het even druk is.

Talloze kleine dingen dus, waarvan uit onderzoek bovendien blijkt dat die jou als ‘goeddoener’ gezonder en gelukkiger maken. Een situatie met alleen maar winnaars, daar hou ik van! Wat het nog beter maakt is als jij iets goeds kunt doen waar je zelf het nut van inziet en dat vervolgens ook ervaart. In je directe omgeving kun je daarvoor vaak de hulp vanuit de lokale politiek goed gebruiken.

Progressief Bernheze brengt de gemeente graag dichter bij haar inwoners. Laat het ons dus weten! Waar kan een steentje bij (bouwbehoefte)? Of waar moet er juist een steentje uit (vergroening)? Zo gaan we samen voor een groen en gezond Bernheze. Want de maatschappij, dat zijn we samen.