fbpx
Menu Sluiten

Vol van ideeën

De afgelopen weken is er door onderhandelaars van SP, Lokaal en CDA hard gewerkt aan een nieuw coalitieakkoord. Vorige week maandag vroegen de onderhandelende partijen andere raads- en commissieleden naar hun ideeën voor het in aanbouw zijnde akkoord. Een kans waar Progressief Bernheze maar al te graag gebruik van maakt! 

Progressief Bernheze zit vol met ideeën voor de toekomst van onze dorpen en hoopt dat een aantal van deze ideeën ook door de beoogde coalitiepartijen meegenomen wordt in het akkoord. Het conceptakkoord dat op nu op tafel lag was een akkoord met daarin een aantal mooie ambities, maar met nog weinig acties. Daar is nog werk aan de winkel, want met beloftes bouw je geen betaalbare huizen. En die zijn wel brood nodig! 

Wat Progressief Bernheze betreft moet er in het akkoord ook meer aandacht gaan komen voor de volksgezondheid. Terwijl een aantal boeren stopt, blijft een groter aantal maar uitbreiden. Om ons toch al overbelaste leefgebied fijner en gezonder te maken zullen acties moeten volgen om te komen tot een kleiner aantal dieren in ons buiten gebied. 

Daarnaast missen wij aandacht voor de dorpsharten. Uit de ‘droom je dorp’-avonden die wij organiseerden voor de verkiezingen is gebleken dat er daar meer ruimte moet komen voor voetganger, fietser en groen. Daar moeten we met zijn allen mee aan de slag. Wij hopen dan ook dat ook het nieuwe college hun oor bij inwoners te luisteren legt om te komen tot betere plannen.