fbpx
Menu Sluiten

Vergroening is verkoeling

Wat is het mooi te zien dat er in de verschillende dorpskernen meer groen aan het uitschieten is dan vorig jaar! Onze gemeente heeft eindelijk een stap gezet naar vergroening. In Heesch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode is al het nodige geplant. Groen zorgt voor verkoeling in de zomer. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een goede afvoer van regenwater. Het belang daarvan hebben we afgelopen natte winter gemerkt. Progressief Bernheze heeft al jaren geleden gepleit voor meer groen. En nu zijn we natuurlijk blij met deze eerste stapjes. Vijfhonderd bomen elk jaar erbij, dat is het streven uit ons verkiezingsprogramma.

De gemeente zorgt in Heeswijk-Dinther in ieder geval voor een heel speciale boom. Een Noorse esdoorn als afscheidscadeau voor onze vorige burgemeester, Marieke Moorman. In DeMooiBernhezeKrant was te lezen dat de aanbiedende partijen, waaronder de gemeente, stil willen staan bij het belang van groen in de dorpskernen. Eindelijk! Want als dat belang een paar jaar geleden duidelijk was geweest, was het nu niet nodig geweest de toen gelegde stenen weer uit te graven. Het belang van groen was voor Progressief Bernheze jaren geleden al duidelijk.
Ook zelf kun je dit voorjaar aan de slag. Tegels en grind eruit, bomen en struiken erin. De gemeente geeft in ieder geval het goede voorbeeld!