fbpx
Menu Sluiten

Fietsen moet veiliger!

Fietsen is gezond, dat weet iedereen inmiddels wel. En dat de fiets een duurzaam alternatief is voor de auto, is ook niets nieuws. Toch wordt er in Bernheze voor korte stukjes veelvuldig de auto gepakt, vooral naar de scholen en dorpscentra. 

In onze kernen zijn veel kronkelende en smalle wegen, die voor automobilisten soms erg onoverzichtelijk zijn, maar bij gebrek aan een auto-vriendelijk alternatief ontmoedigen deze wegen het autorijden helaas niet genoeg, waardoor de fietsveiligheid in het gedrang komt. Fietsen door de kernen van Bernheze is dus niet altijd een pretje, terwijl elk kind toch volledig veilig naar school of naar de sportclub zou moeten kunnen fietsen. 

Progressief Bernheze wil dat fietsen écht een goed alternatief wordt voor de auto. Als het aan ons ligt verbeteren we de fietspaden in en tussen de dorpen en zorgen we ervoor dat ieder dorp ontsloten wordt op één van de regionale fietssnelwegen. De belangrijkste straten van onze dorpen worden fietsvriendelijk gemaakt met een andere inrichting van de weg en meer stallingsmogelijkheden. In alle dorpen willen wij zorgen voor goede fietspaden tussen woonwijken en voorzieningen zoals sportverenigingen, scholen en winkels. Zowel in de dorpscentra als in de buitengebieden kan én moet fietsen veiliger! 

Een mooie bijkomstigheid: als meer mensen de fiets pakken, is er minder ruimte nodig voor parkeerplaatsen in de dorpskernen. Daar kunnen wat ons betreft groene perkjes of gezellige terrasjes gerealiseerd worden. 

Wilt u ook een veiliger dorp? Stem dan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart op Progressief Bernheze!