fbpx
Menu Sluiten

Vanzelfsprekend

Het is lente. Een groot aantal mensen staat stil bij de Paasgedachte. Heel veel mensen genieten van de “Passion”. Een tijd van mededogen en een nieuw begin. Een tijd om stil te staan bij hoe je zelf reageert en wel of geen mededogen toont.

Omdat niet iedereen mededogen en respect heeft voor een ander, heeft Sire nu de campagne “Doeslief”. Lief doen is misschien wat veel gevraagd, maar is normaal doen tegenwoordig ook al te moeilijk? 

Even een paar voorbeelden. Als eerste de nieuwe oversteekplaatsen in Nistelrode. Wel of geen zebra? Wat is er mis met het veilig laten oversteken van voetgangers? Moet je als automobilist dan echt vol gas door het centrum? Die twintig seconden tijdwinst is toch geen leven waard? Heel ander voorbeeld. Afgelopen zaterdag mocht ik een wedstrijd fluiten. Het gedrag van de jongens op het veld was heel sportief. Alleen de ouders…. soms zou je hen met rood weg willen sturen. Dat niet iedereen altijd hoffelijk is en het goede voorbeeld geeft lijkt me helder. 

Tijd voor iets anders. Jakkeraars en schreeuwende ouders zijn ook mensen. En mensen hebben hun dag ook wel eens niet. Als ik dan lief doe, zou het schelen? Soms kan een glimlach wonderen doen.

Als we nou allemaal af en toe glimlachen naar elkaar, misschien wordt dat dan vanzelfsprekend. Een mooie toekomst begint bij jezelf.