fbpx
Menu Sluiten

Van groen plukken we allemaal de vruchten

In DeMooiBernhezeKrant van vorige week stond een artikel over een groener Heeswijk-Dinther. Inwoners zijn welkom om mee te denken over de mogelijkheden om het centrum van Heeswijk-Dinther groener en klimaatbestendiger te maken. De bedoeling is om bestrating in te ruilen voor groen, waarmee water beter kan infiltreren en droogte en wateroverlast wordt tegengegaan. Bovendien krijgt de uitstraling een flinke upgrade. Wij vinden dat een hele mooie ontwikkeling. Erg jammer echter, dat dit meer dan zes jaar heeft moeten duren…

Plein 1969 was in 2016 namelijk behoorlijk toe aan een opknapbeurt. En dus kwam er een plan. Helaas gingen er met dat plan veel groen en bomen verloren uit het dorpshart van Heeswijk-Dinther. Progressief Bernheze wilde dat toen niet zomaar laten gebeuren omdat juist het groen bijdraagt aan karakter, sfeer en leefbaarheid van een kern. Een dorpsplein hoort wat ons betreft geen grote stenen parkeervlakte te zijn. Daarom zijn wij toen een petitie gestart, die we hebben aangeboden aan de burgemeester, samen met een symbolische appelboom, omdat inwoners de vruchten moeten kunnen plukken van het groen in onze dorpen. 

In 2016 heeft dat helaas niets opgeleverd, maar nu is het dan eindelijk zover. En wat zijn we blij om te lezen dat het vergroenen van Heeswijk-Dinther onderdeel is van een groter project om Bernheze klimaatbestendiger te maken, onder andere in Nistelrode en Heesch. In 2022 vroegen wij opnieuw aandacht voor vergroening, dit keer voor De Misse in Heesch. Laten we hopen dat het dit keer geen zes jaar duurt!