fbpx
Menu Sluiten

Vakantiepark te koop

De gemeenteraad praat binnenkort over vakantiepark De Wildhorst. Een nieuw onderzoek heeft een globaal toekomstbeeld opgeleverd waarin plaats is voor wonen, recreëren en natuur. Progressief Bernheze mist een fundamentele vraag in het onderzoek. Is het verkopen van de Wildhorst aan een partij die er een volwaardig vakantiepark van wil maken een oplossing? Het bezitten van een vakantiepark is nu eenmaal geen kerntaak voor een gemeente. 

Eigendom
De gemeente Bernheze is eigenaar van de grond op de Wildhorst. Het gebruik van de grond is in erfpacht aan meerdere eigenaren uitgegeven. De gemeente mag zich als eigenaar van de grond afvragen hoe het komt dat het vakantiepark zo in verval is geraakt. Heeft de gemeente ooit een visie en ambitie gehad voor een vakantiepark en daar de nodige middelen uit de inkomsten van de erfpacht voor ingezet? 

Kansen
Welk dorp in het Groene Woud, op fiets- en loopafstand van ’s-Hertogenbosch, kan zeggen dat het een middeleeuws kasteel en vluchtwatermolen op haar grondgebied heeft staan? In potentie biedt Heeswijk-Dinther een kansrijke omgeving voor een vakantiepark. Maakt een gemoderniseerd vakantiepark de Wildhorst de exploitatie van Kasteel Heeswijk en de Kilsdonkse Molen makkelijker? 

Kies
Het voorliggende rapport kiest voor wonen, recreatie en natuur op de Wildhorst naast elkaar. Gaat dit een oplossing bieden voor de problemen op de Wildhorst? Er is totaal geen zekerheid. Zijn de belanghebbenden voldoende betrokken? Hoeveel geld Is de gemeenteraad bereid beschikbaar te stellen voor de transitie? Is het verkopen van de Wildhorst geen betere oplossing?