fbpx
Menu Sluiten

Toe aan iets anders

De afgelopen weken ging het vooral over de verkiezingen. En werd er bij talkshows niet over de politiek gesproken, dan kwamen vaccineren, slechter wordende coronacijfers en vervoersproblemen naar het Verenigd Koninkrijk aan bod. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik ben toe aan wat anders.

De lente is begonnen. Ik heb de eerste egel alweer zien rondscharrelen en de vogels zijn begonnen met de leg. De eerste test-festivals hebben plaatsgevonden en dat lijkt goed te gaan. Jongvolwassen sporters mogen weer de velden op.

Na een jaar corona ben ik toe aan goed nieuws. Gelukkig kwam dat deze week. De mestfabriek in Nistelrode mag niet uitbreiden. De rechter besliste: het ging niet om het produceren van groene energie, maar om op- en overslag van mest.

Verder was het afgelopen weekend de dag tegen racisme en fascisme. Ook een positieve ontwikkeling. Gewoon lekker iedereen in zijn/haar waarde laten.

Progressief Bernheze kijkt graag vooruit. Je leert lessen uit het verleden, maar je moet er niet in blijven hangen. Wij kijken dan ook hoopvol uit naar een mooi voorjaar gevolgd door een heerlijke zomer met heldere politiek die keuzes durft te maken.

En wil jij net als wij concreet de handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld door je in te zeten voor lokaal natuurbehoud of betaalbare huizen, laat het ons weten! Op onze website lees je wat voor kleine en grote dingen je kunt doen.

Wij verwelkomen graag nieuwe mensen om met ons mee te kijken naar onze toekomst. Een mooie, duurzame en sociale toekomst.