fbpx
Menu Sluiten

Tennissen in Loosbroek

Afgelopen donderdag sprak de gemeenteraad over een onderwerp dat de gemoederen de laatste weken flink beziggehouden heeft: de mogelijke aanleg van tennisbanen in Loosbroek. De aanleg van tennisbanen in Loosbroek is een wens die de voltallige gemeenteraad in 2016 heeft uitgesproken en waarvoor reeds geld beschikbaar gemaakt is. Echter kwam er na een flinke poos van praten, plannen bedenken en onderzoeken een kink in de kabel: het college van onze gemeente besloot de raad voor te stellen de stekker uit het project te trekken omdat het college de aanleg en vervolgens het onderhoud van de banen onhaalbaar acht. 

Betrokken inwoners en politici werden verrast. Na hard werken én veel positieve geluiden leek de realisatie van de wens ineens verder weg dan ooit. En toch zagen wij van Progressief Bernheze kansen om op een goede manier tot de aanleg van tennisbanen in Loosbroek te komen. 

Want veel is besproken en onderzocht, maar heel veel ook niet. Toen we dit project instapten was het doel om tennisbanen aan te leggen. De afgelopen periode is het project aan allerlei kanten uitgebreid, wat vanzelfsprekend ook gevolgen heeft voor de kosten van aanleg én onderhoud. Wanneer alle partijen samen teruggaan naar de basis, opnieuw open durven te kijken naar manieren om tot aanleg te komen en daarover met elkaar in gesprek gaan, zouden de tennisbanen er wel eens heel snel kunnen liggen. Wees bescheiden, maak iets moois!