fbpx
Menu Sluiten

Samenwerken

Het leven lijkt even op zijn kop te staan. Alles wordt afgelast, iedereen blijft zo veel mogelijk thuis. En als er iets is wat de afgelopen dagen wel duidelijk is geworden dan is dat samenwerken belangrijk is. Overheden, GGD’s, veiligheidsregio’s, iedereen werkt samen om deze crisissituatie onder controle te krijgen. De gemeenteraadsvergadering ging afgelopen donderdag wel door. Daar ging het niet over het coronavirus, maar wel over samenwerken.

We hebben de samenwerkingsagenda voor de regio Noord Oost Brabant vastgesteld. Op steeds meer gebieden zoeken we de samenwerking in de regio op. Soms is dat heel logisch. Als je een snelfietsroute wil aanleggen tussen Oss en Uden, dan moet je als gemeenten wel samenwerken. Anders komt dat fietspad er niet. En soms is ligt het minder voor de hand, maar is het wel nodig om goede resultaten te bereiken.

Progressief Bernheze vindt regionale samenwerking belangrijk. We staan voor grote uitdagingen die we als gemeente alleen niet kunnen oplossen. Denk bijvoorbeeld aan de energieopgave. We kunnen als gemeenten van elkaar leren wat goede en minder goede maatregelen zijn. Ook de gevolgen van het veranderend klimaat zoals droogte, hitte en overstromingen zijn regionaal beter aan te pakken dan lokaal. Daarom hebben we besloten om hiervoor de komende 4 jaar geld vrij te maken. We kunnen dan samen met andere gemeenten te werken aan nieuwe ontwikkelingen en betere maatregelen.

Samenwerken, naar elkaar omzien en voor elkaar zorgen. Het is in elke situatie belangrijk. Voor ons allemaal.