fbpx
Menu Sluiten

Samen sterk

Vorige week zagen we de verschrikkingen die natuurkrachten kunnen veroorzaken. Naast alle ellende laat het ook zien hoe goed we samen kunnen werken als het erop aan komt. Niet alleen in Turkije en Syrië, maar in heel Europa komen acties op gang om de mensen ter plekke te ondersteunen.

Ook in het dagelijks leven kunnen mensen elkaar ondersteunen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de vele mantelzorgers die iedere dag weer in touw zijn. De verenigingen in onze gemeente draaien op vrijwilligers. Ook Lichtpunt HDL en Samen Heesch kunnen niet bestaan zonder mensen die zich ervoor inzetten.

Toch zie je in kranten en tijdschriften steeds meer oproepen voor vrijwilligers. Is het zo dat we met z’n allen geen tijd meer willen besteden aan het verenigingsleven en ondersteuning van anderen? Zou dat nog een nawee zijn van de coronapandemie?

Progressief Bernheze staat voor samen sterk. Onze maatschappij kan niet zonder wederzijdse ondersteuning en het opkomen voor de zwakkeren in onze samenleving. Het recht van de sterkste is een principe in de natuur, maar in Bernheze zijn we er voor elkaar. Alleen voor jezelf zorgen maakt een kille maatschappij waar mensen vereenzamen. Dat moeten we niet willen!