fbpx
Menu Sluiten

Samen sterk tegen Corona

Wij hopen dat het goed gaat met jullie allemaal. Tegelijkertijd kan het bijna niet anders dan dat er iemand in jullie nabije omgeving met het Coronavirus te maken heeft. Dat is beangstigend.   

Alles staat op dit moment op zijn kop. In de winkels en op andere plaatsen houden we afstand van elkaar. Op de grond staan vakken getekend om ervoor te zorgen dat we afstand bewaren. Iedere kuch doet je denken: het zal toch niet.    

Boodschappen die ik, Ellen, voor mijn moeder doe zet ik bij haar voor de deur, om vervolgens op een afstand met elkaar te praten. Als Jesse met zijn oma in het verzorgingshuis wil praten, moet dat via Skype. Het is heel onwerkelijk en zet ook te denken.    

Tegelijkertijd zien we gelukkig ook mooie dingen ontstaan. Mensen helpen elkaar, vinden steun en medeleven bij elkaar en zijn solidair. In de strijd tegen die onzichtbare, nare tegenstander vallen tegenstellingen en concurrentie weg en bedenken we samen veel creatieve oplossingen om er met elkaar het beste van te maken. Er wordt digitaal gewerkt, digitaal lesgegeven en digitaal vergaderd. We bellen, skypen en whatsappen erop los. De behoefte aan contact is en blijft gelukkig groot. Als dat contact fysiek niet kan, verzinnen we wel wat anders om elkaar te treffen, te kletsen en elkaar een hart onder de riem te steken. Laten we dat met elkaar vooral blijven doen. Daar zit onze kracht, in het samen doen.   

Het Coronavirus treft ook het openbaar bestuur, en ons politieke werk. De vergadercyclus van maart gaat niet door. Alle werk- en informatiebijeenkomsten zijn geannuleerd. De stukken die snelle behandeling behoeven worden in een schriftelijke adviesronde bij de raad voorgelegd, zodat er in april toch noodzakelijke besluiten genomen kunnen worden. Het is nog maar de vraag of dat in de geplande vergadering op 16 april zal zijn, of op een latere datum. Dat is niet erg. Volksgezondheid gaat voor alles.    

Samen zetten we alles op alles om deze crisis in te dammen. Meer informatie over de gevolgen van het Coronavirus voor onze gemeente en haar inwoners kan gevonden worden op de website van de gemeente.    

Wij wensen jullie veel sterkte en moed toe. Let op elkaar, zorg voor elkaar en ben lief voor elkaar. Samen komen we er wel. ❤️

Ellen & Jesse