fbpx
Menu Sluiten

Progressiviteit

Progressiviteit….Is dat een woord dan? Jazeker, en het betekent veranderingsgezindheid. Het wordt ook wel in verband gebracht met vooruitstrevendheid. Waarom deze uitleg? Omdat ik u voor 2019 veel progressiviteit toe wens!

Het kan u niet ontgaan zijn. In 2019 bestaat de gemeente Bernheze 25 jaar. En met het ontstaan van de gemeente Bernheze is ook onze partij ontstaan. Een samenwerking van de progressieve partijen uit de gemeenten Heesch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode. In eerste instantie onder de naam PP93, later is dat Progressief Bernheze geworden.

En ook in 2019 gaan we ons weer inzetten om het progressieve geluid te laten horen. De zorg voor mens en milieu heeft onze aandacht nodig. Misschien nog wel meer dan ooit. De samenleving is steeds meer op individuen gericht en er wordt nogal wat van de eigen kracht van mensen gevraagd. En het milieu, onze aarde, komt steeds meer onder druk te staan. Het vraagt om meer zorg en aandacht voor elkaar en voor de aarde.

En daarom is er verandering nodig. En die verandering wens ik ons allemaal toe. De wil om te veranderen en de kracht om te veranderen. Want we weten allemaal dat veranderen niet gemakkelijk is. En een nieuw jaar is traditioneel een moment om hiermee te beginnen. Doe met ons mee en help onze gemeente mee vooruit, ook in 2019!