fbpx
Menu Sluiten

Progressief Bernheze wil aangenaam fietsen in Bernheze

Afgelopen 5 december had Progressief Bernheze een duurzaam cadeau voor de gemeente: het rapport “Aangenaam fietsen” kon die dag aan wethouder Tielemans worden aangeboden. In dat rapport doet de politieke partij aanbevelingen om de gemeente Bernheze voor voetgangers en fietsers veiliger en aantrekkelijker te maken.

Progressief Bernheze wil dat fietsen en wandelen gestimuleerd wordt. Wandelen of het nemen van de fiets zorgt ervoor dat mensen gezond blijven, dat er minder schadelijke stoffen uitgestoten worden en dat er minder ruimte nodig is voor parkeerplaatsen. 

In het rapport ‘Aangenaam fietsen’, dat is samengesteld door betrokken leden en deskundigen, laat de partij zien hoe dat kan. Op basis van een enquête die door honderden inwoners van Bernheze is ingevuld zijn de grootste wensen en knelpunten geïnventariseerd. In het rapport worden suggesties gedaan voor kleine en grote veranderingen die het fiets- en wandelplezier in onze gemeente moeten vergroten. 

‘Wij zijn trots op het werk dat de werkgroep Aangenaam Fietsen heeft geleverd. Dit rapport helpt ons om in de gemeenteraad te pleiten voor betere fietspaden in en tussen de dorpen, voor de aanleg van fietssnelwegen en voor een betere inrichting van de dorpscentra’, zeggen raadsleden Ellen Neelen en Jesse Jansen over het werk van de werkgroep. Het rapport ‘Aangenaam Fietsen’ is op dinsdag 5 december aangeboden aan wethouder Marius Tielemans van de gemeente Bernheze. Het rapport zal betrokken worden bij het opstellen van de mobiliteitsvisie van de gemeente. 

Op de foto: Het rapport wordt door Henk Witte en Jesse Jansen aangeboden aan wethouder Marius Tielemans en adviseur Thom van den Broek.