fbpx
Menu Sluiten

Op de helft

Deze maand is het precies twee jaar geleden dat inwoners van Bernheze een nieuwe gemeenteraad kozen. Dat betekent dat we deze maand de eerste helft van deze raadsperiode af gaan sluiten en de tweede helft in gaan. Een mooi moment voor een terug- én vooruitblik. Want heeft die Raad nu echt al potten weten te breken voor onze dorpen? 

Te weinig zal menig raadslid zeggen, denk ik. Dat is maar goed ook. Een goede gemeenteraad streeft, denk ik, altijd naar het nog fijner maken van onze dorpen. Toch zijn er op verschillende dossiers al mooie stappen gezet deze periode. Als ik bijvoorbeeld naar het woningbouwbeleid kijk is er eindelijk een omslag gaande in het denken. We willen niet langer groot bouwen om veel te verdienen, maar willen bouwen naar behoefte: klein en betaalbaar voor onze inwoners. Ook waar het gaat om de intensieve landbouw komt er eindelijk het besef dat er een andere weg ingeslagen moet worden die beter is voor boer en omgeving. En in het sociaal domein zijn we eindelijk op weg naar één loket voor alle zorgvragen, zodat er een duidelijk pad door het doolhof komt. 

Maar zoals gezegd, een goede gemeenteraad zal niet snel tevreden zijn. Er staat ons nog veel te doen de komende jaren. Er is nog heel veel nodig om ook echt betaalbare huizen gebouwd te krijgen, om de landbouw écht gezonder te maken en om mensen goede passende hulp te kunnen bieden. Daarbij kunnen we alle hulp gebruiken.