fbpx
Menu Sluiten

Onze Maashorst?

Ik kom er graag, in de Maashorst. Voor een lange wandeling, fietsen over het slingerpad en een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum Slabroek. Naar het kabouterpad, toen de kinderen nog klein waren. En veel Bernhezernaren met mij genieten van de bossen en de heide. De Maashorst is van grote waarde voor onze gemeente.

Er is veel geïnvesteerd in de Maashorst. Natuurontwikkeling, aanleg van paden en routes, een passage over de autosnelweg zodat de dieren van een grote gebied gebruik kunnen maken. Met behulp van ondernemers en veel subsidiegeld van de provincie heeft het gebied een flinke impuls gehad.

Nu komt de tijd van het onderhouden en beheren van het gebied. De vier betrokken gemeenten hebben de afgelopen drie jaar geprobeerd om hierover goede afspraken te maken. Maar dat is niet gelukt. Nu is er bedacht dat de nieuwe gemeente Maashorst (nu nog Landerd en Uden) de kar moet gaan trekken. En dat de andere twee gemeenten (Bernheze en Oss) wat meer afstand nemen.

Wij vinden dat niet zo’n goed idee. De Maashorst is belangrijk en daar willen wij bij betrokken zijn zodat we invloed kunnen hebben op wat daar gebeurt. We vinden het belangrijk dat de natuurontwikkeling niet onder druk komt te staan en dat onze inwoners daarvan kunnen blijven genieten. Dus moeten we actief meedoen, vinden wij. Daar hebben wij een voorstel voor gemaakt en gelukkig hebben de andere partijen hiermee ingestemd. Hopelijk lukt het ons om dit ook waar te maken.