fbpx
Menu Sluiten

Ontkennen

Als je iets niet leuk vindt, kun je het negeren. Met een beetje geluk kom je daarmee weg. Als het je echt niet aan staat, kun je ook ontkennen dat het er is. Dat werkt prima bij kinderen. De laatste weken zie je dat ook volwassenen dit doen. Struisvogelgedrag.

Waar dit gedrag nog enigszins begrijpelijk is als het gaat om energierekeningen, wordt het toch vervelend als het gaat om andere mensen. Het ontkennen van het bestaan van vluchtelingen gaat het probleem niet oplossen. Het ontkennen van het bestaan van mensen met een andere seksuele voorkeur laat deze mensen niet verdwijnen.

Namens Progressief Bernheze mag ik al acht jaar stukjes voor DeMooiBernhezeKrant schrijven. Ieder jaar schrijf ik een stukje over het accepteren van ‘ander’ gedrag. Helaas is dit nog steeds nodig. In de voetbalwereld hebben ze wel respect voor anderen, maar dat mogen ze blijkbaar niet altijd laten zien. Gelukkig steken ze bij mijn sportvereniging de kop niet in het zand. En bij de gemeente word ik geaccepteerd zoals ik ben. Zo zou het overal moeten zijn. Iedereen is wie hij/zij/hen is. Hun bestaan mag niet ontkend worden, omdat we het niet in onszelf herkennen.

Progressief Bernheze is een partij voor alle mensen. Wat hun achtergrond, afkomst, beroep of andere kenmerken ook zijn. We willen vooruit en dat gaat het best als je je kop niet in het zand steekt.