fbpx
Menu Sluiten

Ons huishoudboekje

Als mijn buurman aan mij vraagt hoeveel wij in onze gemeente uitgeven aan subsidies of als mijn moeder vraagt wat de gemeente eigenlijk uitgeeft aan huishoudelijke ondersteuning dan zou ik daar, als gemeenteraadslid, antwoord op moeten kunnen geven. Misschien niet uit mijn blote hoofd, maar als ik mijn huishoudboekje pak moet ik het zo terug kunnen vinden. Maar…..dat is niet zo!

Afgelopen week heeft de gemeenteraad de begroting vastgesteld. De begroting is het huishoudboekje van de gemeente. Daarin staat waar we ons geld aan uitgeven en ook wat onze inkomsten zijn. Progressief Bernheze vindt dat de begroting wel wat eenvoudig mag zijn. Onze begroting is een dik en ingewikkeld rapport waar ik niet zo 1-2-3 kan uithalen waar wij ons geld aan uitgeven.

Dat moet beter, vindt Progressief Bernheze. Daarom hebben wij alle politieke partijen gevraagd om samen met ons te kijken hoe die begroting kan verbeteren. Zodat wij als politieke partijen, maar vooral ook u als inwoners, kunt zien waar ons geld naar toe gaat. En zoals je thuis ook vooruit kijkt naar de dingen waarvoor je wil sparen, wij willen ook beter zien wat het betekent als we onze gemeente, ook in de toekomst, duurzaam en leefbaar willen houden.

Ik ben benieuwd of de andere politieke partijen onze uitnodiging aannemen en mee gaan werken aan een nieuw huishoudboekje. Hopelijk kan ik dan volgend jaar heel duidelijk aan u uitleggen waar uw geld aan besteed wordt.