fbpx
Menu Sluiten

Niemand in de kou

Laatst mocht ik helpen bij de inzamelactie van de Voedselbank. Jaarlijks zamelt de Voedselbank bij supermarkten producten in om de voedselpakketten in de wintermaanden goed te kunnen vullen. De vraag naar voedselpakketten is groeiende. 

Terwijl de meeste mensen in Bernheze het goed hebben, dreigen ook steeds meer mensen in de kou te komen staan. Door alles wat er in de wereld om ons heen gebeurt, komen mensen in de knel.

De gemeente kan mensen helpen als ze om hulp vragen. Maar de vraag is of mensen als zij in de problemen komen om hulp durven vragen. Wij zijn bang dat mensen eerder kiezen voor het laten staan van de gezonde boodschappen of het opzeggen van het lidmaatschap van de sportclub. Kiezen voor de route van de minste schaamte, maar ook de minst gezonde route.

Daarom is het belangrijk dat de gemeente mensen weet te bereiken en de helpende hand biedt. In Bernheze hebben we ervoor gezorgd dat meer mensen een beroep kunnen doen op een tegemoetkoming in de energiekosten én dat er hulp voor mensen komt bij het nemen van energie- en warmtebesparende maatregelen.

En dankzij een voorstel van Progressief Bernheze zullen ook meer mensen in aanmerking komen voor financiële hulp bij bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen of het betalen van de contributie voor sport- en cultuurverenigingen. Want in een rijke gemeente als Bernheze mag niemand in de kou staan.

Weet de gemeente te vinden als het nodig is!