fbpx
Menu Sluiten

Meer groen in de straat

Het is lente! Je zou het vandaag niet zeggen want het is guur, grijs en het regent. Brrr. Ik had eigenlijk in de tuin willen werken, maar dat komt een andere keer wel. Jammer, want overal komen de bloemen en planten tevoorschijn. De natuur ontwaakt en bereidt zich voor op het voorjaar. En eens te meer bedenk ik me dat we zuinig moeten zijn op onze natuur die zo belangrijk is voor onze gezondheid en ons welzijn.

Ik wandel graag om van de natuur te genieten. En in deze coronatijd maak ik ook veel korte ommetjes door mijn dorp. Hierbij valt het me op dat er steeds meer groen lijkt te verdwijnen en plaatsmaakt voor verharding, parkeerplaatsen en grind. En behalve dat dat niet echt bijdraagt aan een gezellige en mooie omgeving, is het ook slecht voor het klimaat (hittestress), voor de luchtkwaliteit en voor de biodiversiteit.

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor natuur in de wijk. Ik mocht deze week twee gratis vogelhuisjes ontvangen via het project Natuur in de wijk (www.natuurindewijk.nl), waar ook onze gemeente aan meedoet. En de komende weken worden er ook nog veel struiken rondgebracht. Zo helpen we vogels en insecten een handje. Want met een beetje liefde, aandacht en water groeit al dat plantgoed uit tot mooie groene hagen waar vogels en insecten in kunnen schuilen en nestelen.

Hopelijk kan ik volgend weekend in mijn tuin aan de slag. Heerlijk! Ik zie er alleen tegenop om mijn stoep schoon te maken; natuurlijk gewoon wat onkruid wegplukken en geen schoonmaakmiddelen of plantenverdelgers gebruiken. En dan is dat vervelende werkje eigenlijk ook zo gepiept …