fbpx
Menu Sluiten

Lekker transparant

Sinds 1 januari 2020 is de Heeswijkse kerk aan de eredienst onttrokken. Al in 2018 probeerde ik in gesprek te komen met het parochiebestuur om te praten over alternatief gebruik van de kerk. Zonder succes. Het was al vrij snel duidelijk dat de parochie wilde verkopen en niet wilde praten over ander gebruik. 1,5 miljoen euro moest het opbrengen. De parochie, de pastoor, Groupcare – niemand wilde praten. Ik ben overal afgewimpeld.

Dat het parochiebestuur zegt het niet precies te weten, is gek. Ze zijn eigenaar. Dat de beheerstichting van het Willibrorduscentrum zich gepasseerd voelt, is gek. Ze hebben nota bene een rechtszaak aangespannen tegen het opzeggen van hun huur. Al veel eerder hadden we als inwoners van Heeswijk-Dinther volledig en transparant geïnformeerd moeten worden. Maar dat was in niemands belang en dat is wat hier nu verkeerd gaat. Wethouder Daandels was ook verrast – want de gemeente is geen eigenaar en het Willibrordus centrum is geen dorpshuis. Wat een kletskoek zeg! Gaan we zo met elkaar om?

De zorgonderneming Groupcare is al jaren in beeld, de gesprekken – ook met de gemeente, zijn al jaren in volle gang. Dit initiatiefvoorstel komt niet uit de lucht vallen. De wijziging van de bestemming is een gemeentelijke taak. Progressief Bernheze staat voor een fatsoenlijke omgevingsdialoog én afweging voor de wijziging van deze bestemming. En we staan voor een dorpshuis in Heeswijk. En dat is geen kletskoek!