fbpx
Menu Sluiten

Laat kinderen niet de dupe worden

Al geruime tijd zijn alle basisscholen in Nederland gesloten. De scholen zijn enkel open voor kinderen van ouders met een vitaal beroep en/of kinderen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Op dit moment weet niemand wanneer de scholen hun deuren weer voor alle kinderen mogen openen. De sluiting van de scholen heeft grote invloed op het leven van kinderen en ouders, en zal ook na de Coronacrisis nog lange tijd gemerkt worden.

Door de sluiting van de scholen lopen veel kinderen kennis én sociaal contact mis, en moeten papa en mama hun werk ineens combineren met lesgeven. Iedereen doet ontzettend zijn best om dit goed te laten verlopen. Toch dreigen veel kinderen kind van de rekening te worden. Want door de sluiting van scholen lopen heel veel kinderen leerachterstanden op. Vooral bij kinderen in kwetsbare gezinnen is de kans erg groot.

Hoe langer de sluiting van scholen voortduurt, hoe groter de kans dat achterstanden nog groter worden en kinderen volledig uit beeld raken. Dat mogen we niet laten gebeuren. In een rijk land als het onze moeten we alles op alles zetten om deze nadelen voor kinderen en ouders zo beperkt mogelijk te houden.

Progressief Bernheze is van mening dat er geen moment langer gewacht kan worden met het ondersteunen van kinderen die dat nodig hebben. Elders in het land zien we voorbeelden van gemeenten die actief aan de slag gaan om scholen te ondersteunen bij het bieden van extra hulp aan kinderen, ouders en scholen die dat nodig hebben.  Daarom hebben wij het college in de raadsvergadering van 28 januari opgeroepen om aan de slag te gaan en scholen actief te gaan helpen bij het bieden van goed onderwijs aan elk kind in onze gemeente.