fbpx
Menu Sluiten

Kwaliteit van leven

Het zal door mijn leeftijd komen… En de leeftijd van mijn vrienden en vriendinnen. Maar ik denk veel na over hoe ik later wil wonen en hoe ik dan de zorg om mij heen moet regelen. En dat is ook vaak onderwerp van gesprek met mijn vriend(inn)en. Met de druk op de zorg en het feit dat je niet zomaar meer in een verzorgingstehuis terecht kunt, is dit wel een vraag. Gaan we voor elkaar zorgen? Samen wonen en gezamenlijk zorg inkopen? In kleine huizen, CPO (CPO = Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) of in een groepshuis?

Je ziet best veel ontwikkelingen en initiatieven op dit vlak. Een CPO-project in Herpen, een zorgwoning initiatief in Oss in de wijk Schadewijk, tiny houses in een soort van vakantieparkachtige setting of een woongemeenschap voor ouderen. Het zijn allemaal voorbeelden van hoe wij op zoek zijn naar andere woonvormen en vormen om ook ouder te kunnen worden in een woonvorm die daar bij past.

Maar we zullen dan als gemeente deze vormen ook mogelijk moeten maken. Het kan niet zo zijn dat onze regelgeving en bestemmingsplannen hier niet op aansluiten.

Progressief Bernheze wil dat we hierop inspelen en vooruit denken. Wat is nodig? Hoe kunnen we onze plannen zo maken dat deze initiatieven haalbaar zijn. Hoe kunnen we een gezonde gemeente zijn en ook mogelijk maken dat wij allemaal op een gezonde manier ouder worden en kwaliteit van leven houden? Werk aan de winkel!