fbpx
Menu Sluiten

Kernenergie, nee bedankt!

Landelijk en in de provincie zwelt de discussie over kernenergie aan. Juist nu de tijd om onze omgeving gezonder te maken begint te dringen, grijpen partijen de discussie over de noodzakelijke veranderingen aan om te pleiten voor een ongezonde en niet toekomstbestendige manier van energie opwekken.

Het bestuur van de provincie Noord-Brabant, gedeputeerde staten, heeft zelfs uitgesproken dat het de opwekking van kernenergie binnen onze provincie mogelijk wil maken. Het provinciebestuur wil dat overheden, ondernemers en onderzoekers zich gaan inzetten voor de bouw van een kerncentrale of een aantal kleinere centrales in Noord-Brabant.

Dat terwijl al meerdere malen uit onderzoeken is gebleken dat het bouwen van een kerncentrale te lang duurt, veel kost en het opwekken van kernenergie radioactief afval oplevert waar we niet vanaf komen.

Laten we ons tijd en geld beter besteden, en onze wereld echt groener en gezonder maken. Dat kan. Er zijn betere oplossingen dan het opwekken van kernenergie. En die oplossingen gaan er de komende jaren alleen nog maar meer komen.

Wij hopen dat de gemeenteraad zich op donderdag 8 april, bij motie, tegen de bouw van nieuwe kerncentrales in Bernheze en Noord-Brabant uitspreekt.

-GroenLinks Brabant is een petitie gestart tegen de plannen van de provincie. Deze kan hier getekend worden.