fbpx
Menu Sluiten

Investeren in mensen en het klimaat

De afgelopen tijd is er in de gemeenteraad gepraat over de kadernota. In de kadernota staat welke plannen de gemeente de komende jaren wil gaan uitvoeren en hoeveel dat mag gaan kosten.

De gemeente heeft te weinig geld om alle plannen in de kadernota uit te voeren. Daarom moet de gemeente de komende maanden moeilijke keuzes gaan maken. In het debat over de Kadernota hebben politieke partijen in de gemeenteraad aangegeven waarvoor zij zouden kiezen. Progressief Bernheze wil dat de gemeente blijft investeren in mensen en een gezonde leefomgeving.

Progressief Bernheze vindt het belangrijk dat we in een rijke gemeente als Bernheze oog blijven houden voor de mensen die het moeilijk hebben. Bezuinigingen op armoede- of zorgregelingen zijn voor ons dan ook onbespreekbaar. We moeten juist blijven investeren de gezondheid van mensen en het tegengaan van armoede. Dat betekent bijvoorbeeld dat we doorgaan met het verruimen van de armoederegelingen, dat we burgerinitiatieven en professionals de ruimte geven en dat we ervoor zorgen dat jong en oud elkaar ontmoeten.

Progressief Bernheze vindt het ook belangrijk dat Bernheze door gaat met het voeren van ambitieus klimaatbeleid. Wij willen onze dorpen flink gaan vergroenen, het energieverbruik van de meest kwetsbare huishoudens blijvend omlaag brengen en in 2030 al flink wat duurzame energie opwekken. Wij willen dat Bernheze er aan het einde van deze periode anders uit ziet. Bijvoorbeeld omdat Plein 1969 en de Misse zijn omgetoverd tot groene dorpsparken en ook inwoners met een kleine portemonnee zonnepanelen op hun dak hebben.

Met de juiste keuzes kunnen we Bernheze groener, gezonder en socialer maken.