fbpx
Menu Sluiten

Horen, zien en…

In mijn vorige artikel op deze website schreef ik over de Pas en deed ik een oproep aan iedereen om te reageren. Bijna 20 reacties kwamen er binnen via onze website. Dank daarvoor! Daarnaast zijn er bij de gemeenteraad verschillende reacties binnen gekomen. De strekking is duidelijk: de Pas is belangrijk voor veel van onze inwoners en andere partners. Maar hoe nu verder? Want, laten we eerlijk zijn, er is veel verschil van mening.

Noem mij een idealist of zelfs naïef. Maar je zou toch zeggen dat er bij zoveel betrokkenheid bij ons gemeenschapshuis, een plan gemaakt moet kunnen worden wat haalbaar is. En dan is het zo raar dat eigenlijk iedereen, inclusief de gemeenteraad, zegt dat een gemeenschapshuis belangrijk is. Nagenoeg iedereen vindt het een goed idee om Pas, Eijnderic en bibliotheek samen te voegen in één gebouw. En toch zetten we geen stappen vooruit en is er gedoe over de aankoop van het gebouw, openheid in het proces en samenwerking met het bestuur van de nieuwe instelling.

Dat is zo jammer. Zoveel verspilde energie…..

Terwijl ik zou zeggen: laat zien wat de plannen zijn, laat horen wat de wensen zijn van de gebruikers, en breng in beeld wat de mogelijkheden én onmogelijkheden zijn. In alle openheid. Praat er over met elkaar, want niet alles zal kunnen. Maar kijk samen wat echt nodig is om van de Pas weer een fijn, open, gastvrij gebouw te maken.