fbpx
Menu Sluiten

Hoe gaan ouderen wonen in Bernheze?

Er komen tot en met het jaar 2030 2.500 nieuwe woningen in Bernheze. Dit is  volgens de afspraken die staan in de woondeal, gesloten door de gemeenten en woningcorporaties in Noordoost-Brabant. Hoeveel daarvan zijn er eigenlijk gepland voor senioren vraag ik me af. De laatste tijd hoor ik van veel ouderen in mijn omgeving dat ze wel willen verhuizen of genoodzaakt zijn om te verhuizen, maar dat ze geen geschikte woning in Bernheze kunnen vinden. 

Een 80-jarige man die ik ontmoette, was onlangs naar Veghel verhuisd voor een gelijkvloerse woning. Heel zijn leven had hij geleefd en gewerkt in Bernheze, maar nu kon hij er geen geschikte woning vinden en hij kon er ook niet meer op gaan wachten, gezien zijn leeftijd. In Heeswijk-Dinther was er ooit bejaardenhuis ‘Ter Weer’. Dat tehuis is afgebroken, maar van de belofte om er weer iets voor in de plaats te zetten is nooit meer iets gekomen…

In Heeswijk-Dinther zijn er in de kern, in de buurt van het vroegere ‘Ter Weer’, nog wel gelijkvloerse seniorenwoningen, maar die schijnen tegenwoordig ook verhuurd te worden aan jonge gezinnen. Een mevrouw uit Vorstenbosch kan in haar buurt ook niets vinden. Ze zou willen dat er in Vorstenbosch ook zoiets was, als Zorgbuurthuis ‘t Hageltje in Oss. Misschien kan de gemeente haar inwoners stimuleren om samen een woonoplossing voor senioren te creëren? Ze dient hen dan bij de realisering van de plannen blijvend te ondersteunen en te faciliteren.