fbpx
Menu Sluiten

Het woonprotest

Er is een gigantische wooncrisis in ons land. Wonen wordt voor steeds meer mensen moeilijker te betalen en daar hebben heel veel mensen last van. Mensen staan jarenlang op wachtlijsten en huur- en koopprijzen schieten omhoog. Dat kan écht niet langer. Daarom wordt er op 12 september en in de weken daarna door het hele land geprotesteerd tegen de woningnood.

Ook in onze dorpen is de woningnood groot. Jongeren die op zoek gaan naar een sociale huurwoning belanden steevast op plek 100 of lager van een wachtlijst en mensen die op zoek gaan naar een koopwoning moeten fors overbieden. Steeds meer mensen geven de zoektocht naar een passende en betaalbare woning op omdat er geen zicht is op een huis.

Dat is belachelijk. Een protest is hard nodig. Een ommekeer nog harder. Gemeenten en andere overheden moeten alles op alles zetten om wonen weer betaalbaar te maken. Daarvoor moeten meer goedkope en middeldure koop- en huurwoningen gebouwd worden. Maar het bouwen van nieuwe woningen kan lang duren. Daarom wil Progressief Bernheze dat de gemeente verschillende vormen van anders wonen mogelijk maakt door bijvoorbeeld grond of kennis beschikbaar te stellen. We moeten het splitsen van grote woningen aantrekkelijker maken en het bouwen van tiny houses of prefab wonen gemakkelijker. Grote woningen en lege kavels zijn er immers genoeg in en rondom onze dorpen.

Heb jij goede of creatieve ideeën om de woningnood aan te pakken? Laat het weten! reactie@progressiefbernheze.nl.