fbpx
Menu Sluiten

Het gaat door…

De wereldwinkel in Heesch gaat stoppen. Het gaat niet zo goed met de wereldwinkels in Nederland. Veel produkten, die voorheen alleen in de wereldwinkel te verkrijgen waren, kun je nu gewoon in de supermarkt kopen. Een prima ontwikkeling maar het betekent ook te weinig omzet voor de wereldwinkel. Persoonlijk vind ik het jammer. In de wereldwinkel kun je altijd een leuk en persoonlijk kadootje vinden. En tegen een eerlijke prijs….Dat gedachtegoed is en blijft belangrijk.

Eerlijke handel vinden we, als gemeente, belangrijk. Daarom zijn we ook fairtrade gemeente. Tenminste dat staat op de borden aan de rand van de gemeente. Voor de rest merk je daar niet zo veel van. Dat kan ook anders.

We kunnen er namelijk ook voor kiezen om de gedachte van eerlijke handel uit te dragen bij alles wat je doet als gemeente. Bij de inkoop van producten en diensten, maar belangrijker is nog om het uit te dragen naar alle partners waar we mee samen werken. Een goede manier om dat te doen is door aan te sluiten bij de ‘Global Goals gemeenten’. Hierbij worden 17 duurzame ontwikkelingsdoelen uitgewerkt naar concrete acties en maatregelen. Je kunt als gemeente zelf kijken wat goed bij je past of waar je als gemeente goed in bent. Het zou toch prachtig zijn als het idee van eerlijk en duurzaam handelen, zoals het meer dan 25 jaar geleden door onze eigen wereldwinkel in gang is gezet, door gaat in onze gemeente als Global Goal gemeente.

Ik ben voor! U ook?