fbpx
Menu Sluiten

Help Kasteel Heeswijk

Deze week valt in het Brabants Dagblad te lezen dat Kasteel Heeswijk in financiële moeilijkheden verkeerd. De Coronacrisis zorgt ervoor dat de lasten van het Kasteel doorlopen, terwijl de inkomsten opgedroogd zijn. Zelfs als de zomer van 2021 een topzomer wordt, heeft het Kasteel steun nodig om de toekomst veilig te stellen.

Progressief Bernheze maakt zich zorgen om de toekomst van het Kasteel. Het Kasteel is een parel voor onze gemeente die jaarlijks vele bezoekers uit de regio en daarbuiten trekt. Van jongs af aan bezoeken kinderen uit onze dorpen het Kasteel en maken zij kennis met de rijke geschiedenis. Dat moet, wat Progressief Bernheze, ook voor de toekomst veilig gesteld worden. Wat Progressief Bernheze betreft gaat de gemeente dan ook in gesprek met het Kasteel om te kijken op welke manier zij hieraan een bijdrage kan leveren.

In de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 20 mei zal fractievoorzitter Ellen Neelen aan het college van burgemeester en wethouders vragen waarom het Kasteel gedurende de coronaperiode geen steun heeft ontvangen, en op welke manier de gemeente het Kasteel nu wél kan gaan helpen.