fbpx
Menu Sluiten

Help de Voedselbank!

De Voedselbank voor Oss en Omgeving heeft dit jaar een primeur: een drive through inzameling. Vanwege het corona-virus kan dit jaar andermaal de grote inzamelingsactie niet doorgaan. ,,We kunnen helaas weer niet met vrijwilligers bij supermarkten mensen vragen iets voor de Voedselbank te kopen”, aldus campagneleider Henk Snijders van de Voedselbank. Daarom is een alternatief bedacht. Bij het pand van de Voedselbank aan de Rossinistraat in Oss is daarom een drive through in samenwerking met Mfm Brabant, de radio-afdeling van Stichting Omroep Maasland.  

Op zaterdag 11 december kunnen tussen 9.00 en 17.00 uur producten afgegeven worden bij de Voedselbank. ,,We zijn blij met alles, maar hopen vooral op lang houdbare producten. Dan kan bijvoorbeeld rijst, broodbeleg, champignon ragout of lang houdbare melk/chocomelk zijn.”

De drive through inzameling betekent voor politieke partijen dat zij dit jaar wederom niet samen met de Voedselbank in de Bernhezer supermarkten te vinden zullen zijn om donaties in te zamelen. Toch dragen verschillende politieke partijen, waaronder Progressief Bernheze, de Voedselbank graag een warm hart toe. ‘Het is erg dat in een rijk land als Nederland een voedselbank nodig is. Maar zo lang het nodig is, is het ontzettend belangrijk dat Voedselbanken hun werk goed kunnen doen en iedereen die dat nodig heeft van voldoende boodschappen kunnen voorzien’, zeggen gemeenteraadsleden Ellen Neelen en Jesse Jansen daarover. ‘Het is fijn als iedereen die dat kan daar een steentje aan bijdraagt, zodat de voedselbank genoeg donaties blijft krijgen om pakketten te kunnen samenstellen.’.