fbpx
Menu Sluiten

Handen uit de mouwen

Op 14, 15 en 16 maart hebben inwoners van onze gemeente een nieuwe gemeenteraad gekozen. Vorige week is de gemeenteraad geïnstalleerd. Op dit moment wordt er onder begeleiding van een informateur een nieuw gemeentebestuur en programma voor de komende vier jaar samengesteld. Donderdag zal de informateur zijn eerste bevindingen presenteren.

Progressief Bernheze gaat onze gemeente de komende vier jaar groener en gezonder maken. Met twee raadszetels en een mooie winst in het aantal stemmen denken wij een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het programma dat nu gemaakt wordt. In de campagne is veel gesproken over het betrekken van inwoners bij besluiten, over het opwekken van groene energie en over het bouwen van betaalbare woningen. Nu is het tijd dat de gemeenteraad en later ook een nieuw college van burgemeester en wethouders daadkrachtig aan de slag gaan om deze ambities waar te maken.

Want de uitdagingen van de komende jaren zijn groot. Het oplossen van de woningnood en de klimaatcrisis vraagt om nieuwe ideeën. We moeten durven kiezen voor andere woonvormen en bouwen in de hoogte als we willen dat jong en oud een betaalbaar huis kunnen vinden in onze gemeente. We moeten snel aan de slag met de opwekking van groene energie en het vergroenen van onze buurten en dorpen als we de klimaatverandering de baas willen zijn. Progressief Bernheze is klaar om die keuzes te maken. Klaar voor de komende vier jaar.