fbpx
Menu Sluiten

Grond om te bouwen

Wie grond heeft, heeft de macht om ontwikkelingen aan te jagen. Meer betaalbare woningbouw, de transitie naar een duurzame landbouw of het aanleggen van een nieuwe weg, het kan allemaal alleen als er grond is waarop ontwikkeld kan worden. 

De gemeente is eigenaar van vele gronden in onze gemeente en heeft daarmee de kans om verschillende ontwikkelingen aan te jagen. Hoe de gemeente dat wil doen schrijft zij op in haar ‘grondbeleid’. Progressief Bernheze wil dat de gemeente actief aan de slag gaat met het inzetten van haar gronden, zodat we de betaalbare woningbouw sneller op gang helpen en boeren helpen de transitie naar een meer duurzame landbouw te maken. 

Afgelopen donderdag stelde de gemeenteraad dat grondbeleid vast. Voor de landbouw was helaas weinig aandacht, maar met de vaststelling van het nieuwe grondbeleid worden wel broodnodige stappen gezet om de betaalbare woningbouw in koop- én huursector aan te jagen. We maken het moeilijker voor beleggers om woningen in onze gemeente te kopen, gaan de starterslening herintroduceren én zorgen ervoor dat sociale huurwoningen langer sociaal moeten blijven. Ontzettend belangrijke acties om ervoor te zorgen dat onze woningmarkt weer in balans raakt en die ervoor moeten zorgen dat iedereen die dat wil een passende plek kan vinden in onze gemeente. Nu maar hopen op resultaat.