fbpx
Menu Sluiten

Groener en gezonder

Met trots presenteren wij ons verkiezingsprogramma Groener en gezonder.

Samen met onze leden hebben we gebrainstormd, gediscussieerd, geschreven, aangevuld en verbeterd. Met een prachtige verzameling aan gezonde groene ideeën als resultaat. Daar zijn we trots op. En behalve dat we opschrijven wat we vinden, hebben we ook uitgesproken dat het minstens zo belangrijk is dat we ook doenwat we vinden. We dragen groen en gezond actief uit. 

En dat is nodig want de klimaatcrisis is geen ver-van-mijn-bed-show. Q-koorts, corona, de uitputting van de bodem en problemen met fijnstof en stikstof hebben Bernheze harder geraakt dan andere plekken in het land. Gezondheid van mensen en natuur hangen meer dan ooit samen. Klimaatpolitiek is geen kwestie van alleen natuurbescherming, het raakt alles en iedereen. Het roer moet om en het is geen optie om de rekening door te schuiven naar de volgende generatie. We moeten in actie komen en ons gedrag veranderen. 

Dus voor Progressief Bernheze staat de komende verkiezingscampagne niet alleen voor woorden, debatten en stemwijzers, maar ook voor bomen en bloemen planten, meer fietsen, gezonder eten en dikke truien aantrekken (als het koud is tenminste). 

Door in ons gedrag en uitingen te laten zien wat we vinden hopen we navolging te krijgen. 

Dat willen we ook uitdragen in de raadzaal van de gemeente: een positief kritische toon laten horen, klare taal spreken en lef tonen als er keuzes gemaakt moeten worden. Hiermee hopen we dat onze inwoners weer meer vertrouwen gaan krijgen in ons en in de overheid.