fbpx
Menu Sluiten

Gemeentelijke gronden

Het is geen mysterie dat grond schaars is en steeds schaarser zal gaan worden. Wereldwijd wordt wel 70% benut voor dierlijke productie! Over impact gesproken!

Agrarische bedrijven moeten naar kringlooplandbouw toe. Hier is nog meer grond voor nodig. Er moet meer gewasrotatie plaatsvinden, minder verstoring en uitputting van de grond en reststromen ter plaatste laten. En mochten er in de toekomst toch nog dieren gegeten worden, dan moet hun voer zo min mogelijk geïmporteerd worden en krijgen zij meer ruimte. Er zal mèt de natuur gewerkt worden.

Onze gemeente heeft zoals wij al aankaartten, gewasbeschermingsproducten, mooi woord voor vies gif, zoals glyfosaat al verboden op veel pachtgronden. Wat zou het mooi zijn als daar al het gif en dierlijke uitwerpselen verboden werden. Dan moet er anders verbouwd worden. Mèt de natuur werken en niet tegen de stroom in alles uitroeien wat we er niet willen hebben. Ook mooi zou zijn als we verpachten aan hen die nieuwe groene initiatieven ontplooien en niet persé monotone hectares vol schaalvergrotend veevoer of hectares zonnecollectoren plaatsen.

Hoeveel grond zou er in Bernheze gebruikt worden voor mensen- en hoeveel voor diereneten? Weet u het?