fbpx
Menu Sluiten

Gelukt!

Als u deze rubriek regelmatig leest dat weet u misschien nog dat ik een aantal weken geleden een artikeltje heb geschreven over de wereldwinkel, fairtrade en Global Goals. Ik heb toen de wens uitgesproken dat het zou toch prachtig zou zijn als het idee van eerlijk en duurzaam handelen, zoals het meer dan 25 jaar geleden door onze eigen wereldwinkel in gang is gezet, voortgezet wordt in onze gemeente als Global Goals gemeente. Afgelopen donderdag is een eerste stap gezet!

De gemeenteraad heeft unaniem een motie aangenomen om te kijken wat er nodig is om een Global Goal gemeente te worden. En dan gaat als eerste onze dank uit aan de Fairtrade werkgroep die dit onderwerp op de agenda heeft gezet. Zij hebben het initiatief genomen door de gemeenteraad te vragen om deze keuze te maken. Vervolgens dank aan de oppositiepartijen die een motie hebben ingediend om hier als gemeente mee aan de slag te gaan. En tot slot dank aan de coalitiepartijen die meegegaan zijn in deze motie. Een mooi voorbeeld van samenwerken.

En daar is Progressief Bernheze heel blij mee want daarmee komt het waar maken van ons verkiezingsprogramma een stap dichterbij. Het gedachtegoed van een Global Goals gemeente is een eerlijke verdeling, duurzaam productie en consuptie en gericht op de toekomst zodat we goed zorgen voor deze aarde en de mensen die er op leven. Laat dat nou precies zijn wat wij uitdragen in ons verkiezingsprogramma…..