fbpx
Menu Sluiten

Gelukkig nieuwjaar!

Het is weer zo ver: een nieuw jaar is begonnen en de vele nieuwjaarsborrels die in onze dorpen georganiseerd worden staan dik gedrukt in de agenda’s. Steevast mooie momenten om met elkaar bij te praten en vooruit te kijken naar wat een nieuw jaar brengen gaat.

Als politieke partij en fractie in de gemeenteraad van Bernheze doen we dat ook. In onze laatste Raadsbrief passeerden enkele onderwerpen die de afgelopen maanden speelden en de komende maanden gaan spelen al de revue. Maar ook hier staan we graag stil bij wat komen gaat in 2020. Er is nog heel veel werk te verzetten om Bernheze duurzamer en socialer te maken.

Allereerst willen we het komende jaar natuurlijk de resultaten gaan zien van al hetgeen de afgelopen jaren in gang is gezet. Het is ons, samen met andere partijen, gelukt de woningbouwkoers van onze gemeente om te gooien. Dat betekent dat we dit jaar moeten gaan zien dat er wat kleiner en goedkoper gebouwd zal gaan worden, zodat iedereen die dat wil een passende plek kan vinden in onze gemeente.

Ook zouden we met zijn allen moeten gaan merken dat de zorg steeds beter georganiseerd wordt en het makkelijker wordt om de goede weg te vinden in het ingewikkelde zorglandschap. Wij willen dat de verschillende partijen die actief zijn in de zorg elkaar beter weten te vinden en gaan samenwerken om de zorg voor onze inwoners nog beter te maken. De zorg mag geen doolhof zijn waar mensen in verdwalen. De zorg moet er zijn wanneer het nodig is.

Maar er zijn ook veel dossiers waar nog flinke discussies over gevoerd moeten gaan worden in de gemeenteraad. Denk bijvoorbeeld aan de plannen voor bedrijventerrein Heesch-West, de tennisbanen in Loosbroek en de nieuwe instelling die de Pas in Heesch moet gaan opvolgen. Allen dossiers waar de gemeente en inwoners elkaar nog moeten zien te vinden om te komen tot het beste plan voor onze dorpen. De beste ideeën komen immers, ook in 2020, samen tot stand.

Wij hopen jullie in 2020 te treffen. Gelukkig nieuwjaar!

Ellen & Jesse