fbpx
Menu Sluiten

Geld is lelijk

Afgelopen zaterdag is Progressief Bernheze op bezoek geweest bij de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Dit natuurlijk niet zonder afsluiting met een Berne-biertje. Tijdens het bezoek kwamen diverse onderwerpen aan bod. We hebben het onder andere gehad over iets wat vroeger vaak gezegd werd: “geld is lellik”.

Geld is een lelijk maar noodzakelijk kwaad in deze tijden. Ooit was het alleen maar een ruilmiddel, maar tegenwoordig is het vooral iets waar enkele mensen vooral veel van willen hebben. En daar gaat het mis. Het gaat niet meer om wat nodig is om in welzijn te leven, maar om te showen wat je hebt. 

Toch kun je met geld ook veel mooie dingen doen. Een goed voorbeeld daarvan is het subsidiebeleid van onze gemeente. Met dit beleid helpen we ontzettend veel organisaties, waaronder sportverenigingen, met het organiseren van activiteiten in onze dorpen en daarbuiten. Dat moeten we vooral blijven doen. 

Tegelijkertijd is ons subsidiebeleid gedateerd en kunnen veel mensen niet meer uitleggen hoe het geld verdeeld wordt. Jaarlijks worden bergen met geld verdeeld via gemeentelijke subsidies. Op dit moment over wel éénenveertig subsidieclusters waar voor eenieder andere rekenregels gelden. Willekeur ligt op de loer. Daarom wil Progressief Bernheze, samen met D’66, VVD en Blanco, het huidige subsidiebeleid eens goed onder de loep nemen en transparanter maken. Zodat gemeente, verenigingen en inwoners weer snappen waar ‘hun’ gemeenschapsgeld naartoe gaat en waarom. 

Wilt u met ons meedenken over het subsidiebeleid? Laat het ons weten. Hoe meer mensen meedenken, des te beter het toekomstige beleid wordt!