fbpx
Menu Sluiten

Geen tijd voor politieke spelletjes

Tijdens de laatste ledenbijeenkomst van onze Energie Coöperatie BECO werd met trots de windboom in de Laverdonk getoond als voorbeeld van een duurzame ontwikkeling in onze gemeente. Als kunstobject en eyecatcher is het geslaagd. Maar de toekomst van onze aardbol gaan we hier zeker niet mee redden.

Diverse initiatieven die vanuit BECO samen met de gemeente ontwikkeld worden zijn gelukkig realistischer dan deze “groene” windboom. Handhaving van de maximumsnelheid op de nabijgelegen N279 levert bijvoorbeeld meer milieuwinst op. 

Tijdens de ledenbijeenkomst bleek tijdens het debat met vertegenwoordigers van de diverse politieke partijen dat de meningen over hoe het klimaatvraagstuk op te lossen is nogal uiteenlopen. In Den Haag, Europa en de wereld is dat helaas hetzelfde. Maar over de toekomst van onze aarde kunnen we toch geen politieke discussie gaan voeren?

Vliegen was altijd vervuilend. Maar als het even beter uitkomt is het ineens helemaal niet vervuilend meer… En waarom dan zoveel discussies over de uitbreiding van vliegveld Lelystad? Laten we op kerosine net zoveel belasting heffen als op benzine en dieselolie, dan lost dit probleem zich vanzelf op.

Er moet een betrouwbare inventarisatie komen van de grootste vervuilers en op basis hiervan moet een plan van aanpak komen, wat gewoon uitgevoerd moet worden binnen de mogelijkheden van de BV Nederland.

We moeten, met al onze kennis die we hebben en die we overal ter wereld inzetten, hier een goed projectplan voor kunnen maken zonder dat hier allerlei politieke spelletjes gespeeld worden. Die tijd hebben we niet meer.