fbpx
Menu Sluiten

Geen fatsoenlijke zaal beschikbaar

In Bernheze is veel te doen. We zijn een actieve gemeente. Graag zoom ik in op Heeswijk-Dinther waar geen fatsoenlijke podiumfaciliteit is voor concerten en toneelvoorstellingen. D’n Tol is afgebroken en daar is niets voor in de plaats gekomen.

De gemeente zal het niet eens zijn met deze stelling. De Zaert is de evenementenlocatie voor Heeswijk-Dinther. Dat het een sportaccommodatie is, doet daar niets aan af. Evenementen als carnaval en de zeskamp vinden er plaats. Die passen er omdat het voor een groot publiek is én omdat die activiteiten plaatsvinden wanneer sportverenigingen stilliggen door vakantie. Zo zit het elkaar niet in de weg. Maar… als tweede grootste kern van Bernheze heeft Heeswijk-Dinther behoefte aan een fatsoenlijke zaal mét podiumfaciliteit. Een zaal waar je tussen de 200 en 300 man publiek kunt plaatsen.

De locaties CC Servaes, Willibrordcentrum, Muziekfabriek en de aula van Bernrode kunnen elk hooguit tussen 100 en 200 man publiek aan. De Zaert zo’n 800 man publiek. Da’s een grote schaalsprong. Tel daar bij op de hoge kosten en het werk dat gepaard gaat met het huren en inrichten van de Zaert en je snapt waarom de amateurkunstverenigingen van Heeswijk en Dinther daar niet mee uit de voeten kunnen. En dat staat nog even los van de faciliteiten die nodig zijn voor een mooie voorstelling. In Nistelrode hebben we CC Nesterlé en in Heesch SCC De Pas. Ik spreek namens velen in de gemeenschap als ik vraag: ‘Wanneer krijgt Heeswijk-Dinther een fatsoenlijke zaal?’