fbpx
Menu Sluiten

Fobie

Afgelopen vrijdag was het dag tegen de homofobie. Ook in het nieuws was er aandacht voor. De contrasten bleken groot. Taiwan is het eerste Aziatische land waar een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk is. En hoewel dat in Nederland al lang mogelijk is, kun je hier als voetballer kennelijk beter niet uit de kast komen. 

In Nederland kan en mag veel. Zolang je iedereen in zijn of haar waarde laat is het prima. Omdat je niet mag oproepen tot haat, mocht een Amerikaanse dominee onlangs niet het land in. Volgens hem mochten homo’s gedood worden. Als Nederlander achter de Nashville verklaring gaan staan mag wel. Deze verklaring geeft aan dat er alleen (seksuele) relaties tussen man en vrouw mogelijk zijn.

In het programma “M” werd nog eens benadrukt hoe triest het is dat voetballers wordt afgeraden om uit de kast te komen. Niet voor het team, maar voor de supporters. Die zouden dat niet willen. 

Oss en Den Bosch zijn zogenaamde “regenboog steden”. Zij gaan voorop in de emancipatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseks personen. Zij nemen ook initiatieven bij woonvormen voor ouderen. Daar is acceptatie vaak een heikel punt. Een “Roze Loper” geeft aan de een woonvorm homovriendelijk is. 

Wat doet Bernheze? Bernheze doet helaas weinig. Jaren terug heb ik nog geprobeerd beleid op het gebied van homo-emancipatie te realiseren, maar dat was “niet nodig”. Het vorige college heeft zich ingezet voor een Roze Loper voor Huize Heelwijk en Laverhof . Nu is het stil. Bij Progressief Bernheze mag iedereen zichzelf zijn. Ik hoop dat dat ook voor Bernheze geldt.